Dagens adrenalinkick

Har du någon gång varit på en fest där alla varit glada och haft det jättetrevligt medan du själv bara känt dig ensam och deppad? Visst hade det väl varit skönt att förstöra festen även för de andra?! Jag menar, varför skall de ha roligt när du inte har roligt. Nedan finns några diskussionsämnen som garanterat kommer att förvandla de glada festdeltagarna till rasande vilddjur som försöker slita varandra i stycken. Den festen kommer man att tala om i månader efteråt. Tro mig, jag har testat!

Det finns ämnen man helt enkelt inte får diskutera i Sverige. Dvs, man får gärna prata om dem, under förutsättning att alla närvarande tycker precis likadant (dvs tycker som Sveriges Radio och Television och majoriteten av journalistkåren i Sverige). Men, ve den som har en avvikande åsikt! Det intressanta är att man nästan aldrig bemöter de avvikande åsikterna, utan bara talar om hur dumma, obegåvade och illvilliga de är som inte ylar med vargarna.

Nedan samlar jag artiklar som garanterat får dig att tänka till,jag tänker då speciellt på ämnen såsom situationen i Israel,som jag tror har en komplexitet som vi behöver ha respekt för varandras olika åsikter. Jag kommer att utgå från teologisk forskning i ämnet men också kopplat till hur situationen ser ut i dag – nåväl,jag önskar dig trevlig läsning, det går bra att maila mig om du har frågor, du finner den på sidan.